26 Temmuz 2012 Perşembe

Afyon / TERMAL ABLAK HOTEL


Hotelimiz;

Mütevazi ve şirin Aile Dinlenme ve Çocuk Oyun Parkı manzaralı Termal Hotelimizde Siz Değerli Misafirlerimizi ağarlamaktan son derece kıvanç duyarız.
Apart odalarımızda;
200x150cm termal havuzumuzda çocuk havuzu, geniş oturma ve dinlenme yerleri, duş alanı, standartlara uygun havalandırma sistemi ve orta yaşlılar için kurna mevcuttur.


Apartlarımızda;
Oturma ve dinlenme salonunda; Tv, merkezi uydu sistemi ile geniş kanal yelpazesi,wireless, mini buzdolabı,oturma grupları, oturma grupları.


  Afyonkarahisar-Eskişehir karayolu üzerinde bulunan Gazlıgöl Kaplıcası İl Merkezine 20km mesafededir. Afyonkarahisar-Seyirgazi-Eskişehir karayolu ve Afyonkarahisar-Kütahya-Eskişehir demiryolu üzerindedir.

  Termal Suyu Özelliği

  Termal suyu 60-70 derece sıcaklıkta çıkan jeotermal su, karbonhidratlı sular grubuna girmektedir. Radyoaktivitesi 0,2 ile 0,29 eman arasında değişmektedir.pH değeri ise 6,9'dur.

  Şifa Özelliği

  Banyo Tedavisinde;   romatizmal hastalıklar, deri hastalıkları ve kadın hastalıklarında faydalı olduğu gözlenmiştir.

 İçme Kürlerinde ise; mide, safra kesesi, bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarında faydalı olduğu tespit edilmiştir.

 Solunum Yolu ile (inhilasyon); Kan dolaşımını rahatlatıcı ve düzenleyici  fonksiyonları olduğu bilinmektedir.

  Gazlıgöl Kaplıcalarında vücudun gereksinim duyduğu rahatlatıcı ve tedavi edici termal su kaynakları çok zengin ve çeşitlilik gösterir.

 Bu sebebledir ki her geçen yıl Gazlıgöl Kaplıcalarına ziyaretçi akını artmakta...
 
Kaplıcaların Hastalıklara faydaları ve yararları

KAPLICALARDAN FAYDALANMA ŞEKLİ

·         Kaplıca Mevsimi: Bölgenin iklim şartları dikkate alınarak tespit edilir. Genelde memleketimizde yerleşmiş kaplıca ve içmelerin mevsimi 15 Mayıs - 15 Eylül arasıdır.

·         Kaplıcalarda Tedavi Süresi (Kür): Gerekli faydayı sağlamak için 3 haftalık bir tedavi ve en az 21 banyo tavsiye edilir.

·         Banyo zamanı ve Süreler: Banyoya girmeden önce; küçük ve büyük Abdest yapmak, banyoda hareketsiz durmak gerekir. Banyodan çıktıktan sonra da; kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık odada 1 Saat kadar yatılır. Bu süre içinde, vücut terler. Sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha aynı odada kalınır.

·         Birinci Banyo; kahvaltıdan önce aç karnına veya kahvaltıdan 1 saat sonra,

·         İkinci Banyo; akşam yemeğinden 2 saat önce alınması halinde azami derece fayda sağlanır.

·         Banyoda kalma süresi: İlk Gün 10 dakika; sonrakilerde ise, hastanın bünyesine ve hastalığa göre, 12-20 Dakika arasındadır.

·         İçme Kürü: Kronik hastalıklarda tavsiye edilir. Süresi 3-6 hafta olmalıdır. Birinci gün; aç karnına bir defada 6 Su bardağı (1.5 litre); ondan sonraki günler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce ikişer su bardağı içilir.

HASTALIKLAR

·         Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili hastalıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan faydalanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.

·         Deri Hastalıkları: Bütün deri hastalıklarında; tuzlu, kükürtlü ve çamurlu sulardan faydalanılır.

·         Hormonel hastalıklar: Bu hastalıklara, radio-aktiviteli Sular iyi gelir.

·         Göz Hastalıkları: Kükürtlü ve iyotlu sulardan faydalanılır.

·  Kadın hastalıkları: Bu konuda doktor tavsiyesi olmadan kaplıca tedavisi uygulanması doğru olmaz. Ateşli kadın hastalıklarında ve hamile kadınlarda kaplıca tedavisi son derece dikkatli ve mutlaka hekim gözetiminde yapılmasında fayda vardır. Bunların dışında Aybaşı bozuklukları, kronik rahim hastalıklarında; kükürtlü, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.

·         Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: İleri derecede kalp, kan dolaşımı ve Damar Sertliği de kaplıca tedavisi uygulanmaz. Diğerleri için tuzlu, iyotlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.

·         Mide ve bağırsak hastalıkları: ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında kaplıcalardan faydalanılmaz. Kronik gastrit, kronik bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan faydalanılır.

·         Romatizmal hastalıklar: Akut ve ateşli romatizmada, kaplıca tedavisi uygulanmaz. Kronik romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, radio-aktiviteli ve çamurlu sulardan faydalanılır.

·         Safra kesesi ve Karaciğer hastalıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan faydalanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.

·         Sinir sistemi hastalıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir hastalıklarında; tuzlu, çamurlu ve radio-aktiviteli sulardan faydalanılır.

·         Solunum yolu hastalıkları: Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan faydalanılır. İleri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp hastalıklarında kullanılmaz.

·         Şeker hastalığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan faydalanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder